Torsk med gremulata, søte soyagrønnsaker og potetpurè

Torsk med gremulata, søte soyagrønnsaker og potetpurè

Torsk med gremulata

Dette er en rett jeg har fått mange gode tilbakemeldinger på når jeg har servert til gjester. Torsken smaker godt sammen med den syrlige gremulataen og de søte soya grønnsakene. 

1. Finn frem torskefiletene og legg dem gjerne i romtemperatur en stund før de skal inn i ovnen. Sett stekeovnen på 200 grader.

2. Skrell poteter og sett dem til koking i lettsaltet vann. Jeg brukte mellomstore nypoteter som kokte i ca. 25 minutt.

3. Lag gremulataen. Plukk persillebladene fra stilken og finkutt bladene. Skrell og finhakk hvitløksbåtene. Riv sitronskrellet av begge sitronene på den fine siden av et rivjern og press så ut saften. Bland alle ingreidensene til gremulataen i en bolle. Dette has over som et lokk på torskefiletene rett før de går inn i stekeovnen.

3. Bruk en ildfast form og stek fisken i stekeovnen i ca. 12 minutt, litt avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.

3. Kutt alle grønnsakene i like store biter. Ha olje i en stekepanne, evt. en wokpanne og stek grønnsakene på høy varme i noen minutter. Ha så over ketjap manis og la dette koke inn i noen minutter. Smak så grønnsakene til med salt og pepper.

4. Når potetene er gjennomkokte, ha over smør og fløte og mos med en potetstapper. Smak til med salt og pepper.

5. Ha gjerne over dråper chilliolje over grønnsakene til slutt.

Ingredienser
Ca. 700 g renskåret torskefilet, gjerne loin

Gremulata:
1 stk liten bunt bladpersille
6 fedd hvitløk
2 stk sitroner (gjerne økologiske da jeg bruker skrellet)

Potetpurè:
700 g poteter
100 g usaltet smør
1,5 dl kremfløte

Søte soyagrønnsaker:
1 liten squash
3-4 sjampinjonger
1 paprika
1 rødløk
1 dl ketjap manis

Chiliolje

Torsk med gremolata

PREV

Pasta Bolognese

NEXT

Pico de gallo

LEAVE A COMMENT