Hjemmelaget tomatsuppe

Tomatsuppe

I kveld er det Junior Grand Prix finale på TV og 4 åringen i huset har fått bestemme menyen for anledningen. Da blir det hjemmelaget tomatsuppe med makaroni. Det er virkelig toppen av lykke. Med en hjemmelaget variant inneholder denne suppen også litt næring. Begynn med å skolde tomatene. Skjær et kryss i enden av hver tomat og legg dem i kokende vann i ca 1-2 minutt. Legg tomatene deretter over i kaldt vann og dra av dem skinnet. Noen ganger fjerner jeg innmaten, andre ganger får også den være med i suppa. Begge deler blir godt. Surr den gule løken i olivenolje sammen med hvitløken. Når dette er surret blankt så tilsettes paprika, tomatpurè og tomatene. La dette surre litt og lag puré med en stavmikser eller en blender. Tilsett deretter kraften, salt, pepper og sukker. La det hele stå og småkoke i ca 15 minutter. Kok makaroni. Ha gjerne over litt parmesan og frisk basilikum.

Ingredienser:
8 store flådde tomater
1 gul løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 ss tomatpure
2 ss sukker
1 paprika
1 liter hønse eller kjøttkraft
Frisk basilikum
Salt og pepper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *