Ai ai ai.., nå har det vært altfor lenge siden forrige blogginnlegg. Studier, jobb og juleforberedelser tok opp all tiden min i november og desember. Tenkte jeg skulle starte blogg året med disse fantastiske Croquettene, funnet i oppskriftsboka til Delicatessen. Fres serranoskinke i smør på svak varme til den blir gyllen og slipper sitt fett, ha i sjalottløk og timian og fres videre i noen minutter til. Ha i hvetemel og rør godt i 5 minutt uten at den får særlig farge. Ha i melk, rør godt og trekk kjelen fra varmen. Kjør den med en stavmikser til en glatt masse. Smak til med salt og pepper. Sett kjelen tilbake på platen, varm den opp til den blir tykk og seig. Fyll massen på en sprøytepose og avkjøl. Skjær tuppen av posen og klem ut små sylinderformede egg. Paneres i hvetemel og egg før de rulles i knust kavring. Friteres i olje. Neste gang jeg lager disse skal jeg lage dem litt mindre enn de som er på bildet!
Ingredienser
5 dl H-melk
150 g hvetemel
125 g serranoskinke i terninger
125 g smør
2 sjalottløk
litt hakket timian
Lekkert, skal prøves på neste tapas-aften