Stinas Tekakor

Stinas Tekakor

Stinas tekakor

Svigerinnen min Stina bor i Stockholm, og en gang vi var på hytta sammen lagde hun disse tekakorna til frokost. De var så utrolig gode at jeg måtte få oppskrift. Jeg har nå laget de en gang hjemme, og oppskriften var ganske så enkel. Varm melk og ha i havregryn (gjerne bland dette kvelden før så havregrynene blir myke), 100 gr smeltet smør, sukker og salt. La dette svalne til ca 37 grader slik at det kan helles over den oppløste gjæren. Smuldre gjæren i litt vann (ca 2 dl) og ha over melkeblandingen. Ha deretter i mel til deigen er ganske klissete. Ha mel på benken og hell ut deigen. Kjevle den ut til ca 1,5 – 2 cm tykk og trykk ut rundinger med en kopp eller lignende. Ha rundingene på et bakebrett dekket med bakepapir og hev dem ca 1/2 time eller til du ser at de har hevet seg sånn passe.  Ha over litt raspet ost rett før de settes inn i ovnen. Denne oppskriften blir ca. to plater. Stek på 210 grader i 10-12 minutt.

Ingredienser:
50 gr gjær
ca 2 dl vann
4 dl havregryn
5 dl melk
100 gr smeltet smør
0,5 dl sukker
en klype salt
ca 7 dl hvetemel
litt raspet ost til topping

PREV

Stikkelsbærsorbet med eggehvite

NEXT

Elgkarbonader

  • Nina
    REPLY

    Ja!
    I like 🙂
    Denne skal prøves i helgen!!!

    3. January 2014

LEAVE A COMMENT