Stikkelsbærsorbet med eggehvite

Stikkelsbærsorbet til nyttårsaften
På nyttårsaften lagde jeg stikkelsbærsorbet med eggehvite. Det passet godt til mandelkaken som Irene lagde, og de i familien med laktose og gluten allergi kunne spise alt som stod på dessertbordet.
Jeg lagde denne sorbeten litt sånn på en slump, men den ble kjempegod. Stikkelsbærene lå i frysenen, plukket sent i sommer rett utenfor hyttedøren. Først lagde jeg sukkerlake, kokte vann og sukker til alt sukkeret var oppløst. Deretter kjølte jeg dette ned. Da tok jeg de tinte stikkelsbærene og blandet med sukkerlaken og gav det en omgang med stavmikseren. Deretter presset jeg det gjennom en sil og satt det kaldt. Viktig at blandingen er helt kald før den helles i ismaskinen ellers smelter fryseelementet før blandingen har blitt til is. Jeg stivpisket to eggehviter som jeg forsiktig “skar” inn i blandingen før jeg helte den i ismaskinen. Deretter gikk ismaskinen i ca en halvtime og den perfekte sorbeten ble satt på dessertbordet. Det er også lurt å sette serveringsskålen i fryseren en liten stund slik at det ikke kommer en “smeltekant” når isen has over i skålen.

Ingredienser
ca 300 gr stikkelsbær (røde)
2 eggehviter

Sukkerlake
5 dl vann
2 dl sukker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *