Stekt ris

Stekt ris

Stekt risStekt ris er digg.  Jeg brukte 1,5 dl brun basmati ris og 1,5 dl hvit basmati ris. Når risen koker/trekker, finhakk hvitløk og gulrøtter og surr det i en panne med nøytral olje. Finkutt purren og ha i resten av grønnsakene og skinken (noen ganger koker jeg ertene for seg, hvis ungene ikke vil at jeg skal blande alle ingrediensene).  Bland grønnsakene med risen og lag et hull i midten hvor egget og litt olje has i og røres rundt med en gaffel eller lignende. Smak til med fiskesaus, salt og pepper og bland godt. Det er ikke sikkert det trengs så mye salt da fiskesausen gjør mye av den jobben. Tilslutt kan det være godt å ha over litt stekt løk og gjerne litt soya saus. Dette var mat nok til to voksne og to små.

Ingredienser
3 dl ris

2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
2 ss nøytral olje

1/2 pk dypfryste erter
ca. 1/2 boks maiskorn
1/4 purre
1 pakke med smårettskinke (200 g)

1 egg
1 ss raps olje e.l

2 ss fiskesaus
en liten klype med salt
pepper

 

Post Tags:
PREV

Frikassé av oksehøyrygg

NEXT

Oreo Ugle-cupcakes

LEAVE A COMMENT