Stekt makrell

Stekt makrell

Når jeg nå kommer hjem til Vestlandet, kjenner jeg en iver etter å komme meg ut på sjøen og fiske. Fange maten selv… Når vi var hjemme i helga tok Pappa oss med ut på sjøen og vi fikk mange makrell, veldig små makrell, så da er det vel for pir å rekne. Jeg hadde lyst på stekt makrell, så jeg pakket fisken godt og tok den jaggu med meg på flyet til Oslo (i innsjekket bagasje!) og laget stekt makrell med potetmos, agurksalat og rømme når vi kom hjem.

Jeg startet med agurksalaten da den er best når den står litt. Skyll agurken og skjær den i skiver på en mandolin eller en ostehøvel. Bland eddik, sukker, vann, pepper og salt i en bolle. Ha i agurkskivene og ha over litt finhakket persille.

Sett så potetene på kok. Når de er ferdig kokt, hell av kokevannet og la potetene dampe av seg litt.  Ha i smør, mos potetene og ha i melk og evt. fløte til du får ønsket konsistens. Smak potetmosen til med salt og pepper.

Ta noen spiseskjeer med mel og bland med salt og pepper. Vend fiskefilètene i melblandingen og stek dem på medium høy varme med like deler smør og olje. Stek fisken et par minutter på skinnsiden først.

Melblanding
2 ss hvetemel
ca 2 ts salt
ca 1 ts kvernet pepper

Agurksalat
1 stk slangeagurk
2 ss eddik(7%)
2 ss sukker
1 dl vann
1/2 krm nykvernet hvit pepper
1/2 ts salt
2 ss hakket persille

Potetmos
ca. 15 små poteter
75 gram smør
Melk og  evt. litt fløte
Salt og pepper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *