Spareribs

SpareribsJeg har blitt veldig glad i å lage mat på lav varme over lang tid. Disse spareribsene er stekt i ovnen i over 6 timer på 100 grader. De skulle egentlig bare stekes i 5 timer hadde vi bestemt, men turen vår til Engerdalen (i Østerdalen) varte og rakk litt lengre enn planlagt. I Engerdal stoppet vi på Cafèen Anne på landet kunst og galleri, hvor vi spiste elgburger og sikburger. Et utrolig sjarmerende sted med god mat. Vel verdt et besøk hvis man er i de trakter, ta gjerne en titt på nettstedet deres: www.annejarulf.no 

For å lage gode spareribs trenger man gode råvarer. Vi kjøpte disse tynnribbene hos Strøm Larsen og fraktet de med oss til hytta i Østerdalen. Da det var tid for å tilberede spareribsene startet jeg med å gni inn en rub som jeg hadde blandet ferdig og hadde så over litt olje. Deretter dekket jeg en langpanne med matpapir og la spareribsen på en rist. Mot slutten av steketiden tok jeg ut spareribsen og glacet dem med en BBQ saus og hadde dem deretter inn i ovnen igjen på full styrke i noen minutter.

Til spareribsen serverte jeg coleslaw og stekte poteter. Oppskrift på coleslaw kan du finne her. Potetene skrelte jeg, delte dem i to og hadde over olivenolje, salt og pepper. Potetene stekes på 175 grader varmluft i ca. 40 min.

Ingredienser til 4 voksne:

3 kg spareribs

Rub
70 g brunt sukker
80 g vanlig sukker
25 g paprikapulver
13 gr. hvitløkspulver
40 g salt
10 g malt sort pepper
5 g malt ingefær
8 g løkpulver
5 g malt spisskummen
2 g chipotle chillipulver

Bland sammen alle ingrediensene til rub`en godt og gni krydderblandingen inn i spareribsen.

BBQ saus
2 ss olje til steking
1 stk løk
2 fedd hvitløk
1/2 ts chilipulver
1/2 ts salt
2 ts chipotle chili
1/2 dl ferdig sterk kaffe
1/2 dl worchestershire saus
2 dl ketchup
1 dl eplecider eddik
100 g brunt sukker

Hakk opp løk og hvitløk og blancher i olje. Ha så i chillipulver, salt og chipotle og la dette surre litt. Ha deretter i de resterende ingrediensene og la det koke opp. Bland sammen med en stavmikser eller lignende.

Røafallene i Engerdal. Bildet er tatt med drone av Ragnar Velten.

Vi var også en tur innom Røafallene i Engerdal. Bildet er tatt med drone av Ragnar Velten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *