Sjokoladekake i langpanne

SjokoladekakeDa vi giftet oss hadde vi bryllupsmiddagen på Staatholdergården. Vi fikk da i bryllupsgave fra Bent Stiansen kokeboka “Stiansen inviterer til fest”. Denne sjokoladekaka er hentet fra denne kokeboken. Jeg bruker denne oppskriften ofte når det er barnebursdag her i huset og den blir alltid godt mottat. Start med å piske egg og sukker til eggedosis. Bland deretter eggedosisen med smeltet smør, melk, bakepulver, mel og kakaopulver. Bland til en jevn masse. Ha kakerøren i en smurt langpanne som er drysset med mel. Stek kaken ved 180 grader midt i ovnen i 25 minutter.  For å lage glasuren ha mykt smør i en bolle og tilsett alle ingrediensene under kraftig pisking til det blir en luftig krem

Ingredienser:
6 egg
600 g sukker
450 g smeltet smør
4 ts bakepulver
4 dl melk
6oo g hvetemel
8 ss kakao

Glasur:
300 g melis
100 g smør
2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
4 ss kald kaffe
evt. pynt til kaka

2 thoughts on “Sjokoladekake i langpanne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *