Sheperd`s Pie

Sheperd`s Pie

Sheperd`s pieSheperd`s Pie er en engelsk tradisjonsrett med lammekjøtt. Man kan også bruke oksekjøtt, men da heter den samme retten Cottage Pie. Men ikke la deg lure av navnet for dette er slettes ikke en pai, det er kjøttfyll med potetmos over som has i stekeovnen til slutt. Jeg har her laget dobbel porsjon, slik at jeg kan fryse ned halvparten. Det var morsomt å lage en rett med lam, det er ikke noe jeg bruker altfor ofte.

1. Start med å koke poteter, skrell og del potetene i fire. Salt vannet godt og kok i ca. 20 minutt.

2. Stek kjøttet og legg til side. Stek kjøttet i flere omganger. Ha også over litt salt under hver steking.

3. Finkutt grønnsakene. Jeg brukte rivjernet på både gulroten og løken. Stangselleri og hvitløk finkuttet jeg. Stek grønnsakene i litt olje til løken blir gul og bland så med kjøttet.

4. Ha så over tomatpurè, kraft og en boks med hakka tomater. Når dette har kokt opp, jevn med hvetemel og ha i en dæsj med fløte og finkuttet timian.

5. Når potetene er ferdig kokt, hell av kokevannet og la de dampe av seg litt. Ha så over oppvarmet lettmelk og smeltet smør.

6. For en finere gulfarge og smidigere konsistens bland en eggeplomme inn i potetmosen.

7. Hvis du har, ha over en dæsj med fløte til slutt.

8. Smak til med salt og pepper.

9. Ha kjøttfyllet over i en ildfast form, og legg potetmosen over. Stek i stekeovnen på 180 grader i ca. 30 minutt eller til den er gyllen på toppen.

Kjøttfyll:
1 kg lammekjøttdeig
1 gulrot
1 gul løk
1 stangselleri
3 fedd hvitløk
1 ss tomatpurè
3 dl hønsekraft/ buljong
1 boks hakka tomater
1 ss frisk timian (evt. 1/2 ss tørket)
3 ss hvetemel en dæsj fløte

Potetmos:
2 kg poteter
2 dl lettmelk
100 g smør
1 eggeplomme
en dæsj fløte
salt og pepper

PREV

Johans gluten- og melkefrie vafler

NEXT

Gulrotkake

LEAVE A COMMENT