Rabarbragrøt

Rabarbrakompott

En deilig sommertid ligger foran oss når rabarbraen bør høstes. Det sies at rabarbraen helst bør høstes før St. Hans, litt avhengig av hvor du bor. Utover sommeren blir stenglene tykke, trevlete og smaker ikke like godt. Rabarbragrøt er en deilig sommerdessert og fryktelig enkel å lage.

Skrell rabarbra stengene og kutt den i små terninger. Ha vann, sukker og rabarbra i en kjele og kok i noen minutter til rabarbraen er mør. Rør ut potetmel i litt kaldt vann og hell i grøten under omrøring. Kok opp og trekk kjelen til side. Avkjøl grøten. Server gjerne med melk eller fløte.

  • 400 g ferdig renset rabarbra
  • 5 dl vann
  • 1 1⁄2 dl sukker
  • 2 1⁄2 ss potetmel

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *