Pizza til en hel bataljon

PizzaNå som høsten er i gang og barna flyr på aktiviteter er tiden knapp til matlaging. Da er det lurt å ha noe på lur i fryseren. Med denne pizzaoppskriften blir det nok til 8 bunner og pizzasaus i lange baner. Jeg fryser ferdig utkjevlede bunner på bakepapir og pizzasausen legger jeg i små fryseposer som gjør det raskt å tine. Pizzadeigen er laget med tørrgjør som tåler å bli fryst. Som topping bruker jeg ofte speket skinke og hvis jeg har serranoskinke er jo dette luksusvare som smaker godt på pizza.

Pizzadeig (til 8 tynne pizzabunner)
1,5 kg hvetemel
1 pk tørrgjær
2 ts salt
5 ss olivenolje
ca. 9 dl vann

Bland alt det tørre. Ha i mel og bland til deigen er jevn og slipper bakebollen. Del deigen i 8 emner og hev dem under plast på kjøkkenbenken. Hev til dobbel størrelse. Kjevle emnene så tynt som mulig, jeg kjevler dem ut på bakebapiret og fryser de jeg ikke bruker uten å steke.

Tomatsaus med bakte tomater
2 kg tomater
1 hvitløk delt i fedd
2 stjerneanis
1 løk
4 ss tomatpurè
salt og pepper

Tomatsausen får en veldig fin sødme når tomatene blir bakt i ovnen. Kutt tomatene og legg dem i en ildfast form sammen med hvitløksfedd, stjerneanis, olivenolje, frisk eller tørket timian og tørket basilikum samt salt og pepper. Bak i ovnen på 150 grader i halvannen time. Blancher løk i en gryte og ha i tomatpurè. Ha så i de bakte tomatene og gi et oppkok. Husk å ta ut stjerneanisen. Bruk stavmikser til å mose sausen.

Pizzasaus_Mye

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *