Pico de gallo

Pico de gallo

Pico de gallo, fersk salsaDenne salaten stammer fra det meksikanske kjøkkenet og er en fersk salsa. I VillaVelten er den standard tilbehør når vi har taco, og som nordmenn flest spiser vi ofte taco på fredagskveldene. Husmannskosten får vente til søndag…

Start med å finkutte tomater, rødløk, hvitløk og chili og bland godt. Jeg har begynt å ha chili i fryseren hjemme, da har jeg alltid chili tilgjengelig og jeg bruker den fine siden av rivjernet på den frosne chilien. Riv av en god kvast på korianderplanten og fjern stilken fra bladene. Finhakk korianderbladene og bland inn i salsaen. Ha så over saften fra en halv lime, olivenolje og salt. Salsaen har godt av å stå en times tid i kjøleskapet. Etter at denne salsaen ble fast tilbehør til tacoen har vi helt sluttet å kjøpe ferdig salsa på glass.

Ingredienser
4 tomater
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1/2 chilli
1 kvast koriander
1 ss olivenolje
1/2 lime
1 ts salt

PREV

Torsk med gremulata, søte soyagrønnsaker og potetpurè

NEXT

Blåbærsaft

LEAVE A COMMENT