Pasta Carbonara

PastaCarbonara

Ingredienser (2 voksne og 2 små):

300 g sideflesk (evt bacon)
4 hvitløksbåter
250 g spaghetti
1 dl grønne erter

3 egg
1 dl matfløte
60 g revet parmesan
pepper

2 ss hakket persille

Pasta Carbonara passer både for små og store. Den originale måten å lage denne retten på er uten matfløte, men hjemme hos oss liker barna våre mye bedre når jeg tar i litt fløte. Så da blir det jo sånn. Men det er viktig å huske på at pastaretter ikke er sausemat, de kan godt dryppe eller renne, men de skal ikke svømme. Jeg bruker helst sideflesk som er samme stykningsdel som bacon, men bacon er som oftest røkt og det er ikke sideflesk.

Slik gjør du

Hakk opp hvitløk og løk og surr dette til det blir gult. Sideflesk skjæres i strimler. Stek på medium sterk varme

Kok vann til pastaen i en stor kasserolle. Egg, parmesan, fløte og pepper blandes i en bolle. Når pastaen er ferdig kokt, så hell av vannet og ha over eggeblandingen. Ha gryta på svak varme slik at eggeblandingen blir lettere varm. Ha i bacon, ferdig kokte erter og server med litt revet parmesan og hakket persille. Server straks!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *