Pasta Bolognese er vel ikke akkurat en sommer rett, men den er mye etterspurt her i huset…, hele året gjennom! Dette er dobbel porsjon, jeg pleier å fryse restene som jeg gjerne bruker til lasagne.
Start med å steke bacon. Ha over grønnsakene, løk, hvitløk, gulrøtter, stangselleri samt oregano og laurbærblad. Surr dette i noen minutter. Ha deretter i resten av kjøttet og bland godt før rødvinen helles over. La rødvinen koke inn før resten av ingrediensene tilsettes. Så skal kjøttsausen koke, jo lenger jo bedre. Min kjøttsaus kokte i ca. 1,5 time, da var ungene så sultne at det var på tide å spise. Smak til med salt og pepper, server med spaghetti og ha tilslutt over parmesan.
Ingredienser
100 gr. bacon
1 kepa løk
2 fedd hvitløk
2 gulrøtter
2 stilker stangselleri
1 ts oregano
1 laurbærblad
400 gr. kjøttdeig av svin
400 gr. kjøttdeig av storfe
1,5 dl rødvin
1 ss tomatpurè
1 flaske Passata à 680 gr. (evt. 2 bokser hakka tomater)
2 blokker oksebuljong
2,5 dl vann
salt og pepper