Paella

Paella med chorizo, kylling og scampi (ca. 10-12 pers)

Denne gangen dro jeg jaggu med meg Paella panna mi 45 mil over fjellet for å kokkelere i søsters bursdag. Go`været slo til hele pinsehelga, og jeg kunne stå ute å lage mat. Herlig! Det var mange av gjestene som ønsket oppskrift, så her kommer den:

INGREDIENSER
1 kepa løk
3 fedd hvitløk
1 rød chilli

3 tomater
1 boks hakka tomater
1 paprika
olivenolje

2 stk chorizo
ca. 1,5 kg kylling (jeg regner 150 gr. pr. person)
1 pk scampi

1 kg paella ris
2 pk paella krydder m/safran

ca. 3 liter god kyllingkraft

sitron og persille (eller annet grønt) som has over tilslutt

Slik gjør du
Start med å steke kjøttet i omganger, jeg pleier å starte med kyllingen, steker den i panna og legger den over i en bolle. Deretter steker jeg veldig raskt scampi`en og legger også den over i en bolle. Når jeg så steker choritzoen, så slipper den mye fett som jeg (etter å ha lagt også choritzoen i en bolle) steker løken i. Etter noen minutter har jeg i både hvitløk og chilli. Deretter tomater og tomatpure. Når dette er godt blandet og stekt i noen minutter, tar jeg i paella risen og krydderet, gjerne litt olivenolje og blander godt. Nå er det kyllingkraften som står for tur. Kyllingkraften skal has i litt og litt, og kokes inn i risen før man heller over mer. Når du har i siste rest av kyllingkraften, ta også å rør inn kjøttet, og la paellaen få stå litt slik at den kan sette seg i panna. Klarer du å regulere temperaturen riktig her, blir paellarisen karamellisert i bunn av panna og du får en himmelsk smak.

Paella

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *