Ostehorn

Ostehorn

Ostehorn

Da bærer det avgårde med bil fra Oslo til Haugesund. Turen er på drøye 46 mil…., det betyr at vi må ha med oss nistemat på turen så slipper vi å spise dårlig bensinstasjon mat. Ostehorn er den perfekte bilturmat. Godt likt av både stor og liten. Oppskriften er til 24 horn.

Ingredienser:
200 g smør
6 dl melk
50g gjær
2 ts salt
4 ts sukker
1 kg hvetemel

Fyll:
Revet ost
Kokt skinke

Smelt smør og tilsett melk. Er det noen som ikke tåler melk, bruk istede 1/2 dl olje og vann. Varm til væsken er lunken. Rør ut gjæren i litt av den lunkene væsken. Tilsett resten av ingrediensene og elt sammen til en glatt og smidig deig. Dekk bakebollen med plast og la den heve i ca 40 min. Elt deigen om og del den i 3 jevnstore emner. Kjevle hvert emne ut til en rund leiv. Del leiven i 8 spisser. Legg 1/2 – 1 ss finrevet ost og 1/2 – 1 ss finstrimlet skinke på den brede kortenden av trekanten, og rull sammen fra den brede kortenden mot spissen. Legg på bakepapirkledt stekebrett, dekk med et klede og etterhev i ca 20 min. Pensle med egg eller melk. Stek i varm stekeovn ved 225 °C på midterste rille i 12-15 min. Avkjøl på rist.

PREV

Suksess kake

NEXT

Fersk suppe à la Sollis

WRITTEN BY:

LEAVE A COMMENT