Lammegryte fra Godt Levert

Indisk Lammegryte KirkerterJeg er stort sett den som lager middag her i huset (til tross for at gubben er en særdeles habil kokk). Noen ganger blir jeg innmari lei av å lage middag hver dag. Det er ikke det å lage middagen jeg blir lei av, det er å finne ut hva vi skal ha og handle inn alt, spesielt det å planlegge 3 middager i slengen synes jeg kan være kjedelig. Jeg hadde hørt mye bra om Godt Levert og bestemte meg for å prøve. Jeg synes det er et kjempebra konsept med helt utrolig bra oppskrifter og råvarene er av ypperste klasse. Jeg er storfornøyd!!! Vi lager også mange retter som jeg ellers ikke hadde kommet på å lage. Som denne Indiske lammegryten med kikerter. Her er oppskrift på den, komponert av Godt levert og kokken Ole Martin Alfsen.

Del kjøttet i biter à ca. 3 x 3 cm. Krydre med salt og pepper. Resultatet blir best hvis kjøttet er romtemperert. Varm opp litt av smøret i en stor kjele, fres kjøttet raskt, og i små porsjoner – kun så det får en lett gyllen farge. Legg til sideetter hvert som det er ferdig. Når kjøttet er lagt til side, har du resten av smøret i gryten og tilsetter hvitløk, ingefær, chili og løk. Fres til løken er blank og litt myk. Tilsett mortede/knuste valmuefrø, krydderne og det forstekte lammet. La det frese sammen til lammet er dekket av alle smaker. Tilsett tomat og vann så det så vidt dekker kjøttet. Kok opp og la det trekke til kjøttet er mørt, ca 1 1/2 time. Ha kikertene i et dørslag, skyll dem med vann og la dem renne av. Tilsett kikertene i gryten når den har kokt i ca. 1 time. Ha spinaten i et dørslag og la den renne av før du grovhakker den med en kniv. Etter ca. 1 1/2 time eller når kjøttet er mørt, tilsett spinat og rømme. Kok opp og la gryten trekke i tre til fem minutter så smakene setter seg. Smak til med salt og pepper.

Sitat fra mannen i huset, som jevnlig reiser til India og spiser sammen med de etniske inderne: “dette er noe av den mest autentiske indiske maten jeg har spist i Norge noensinne”

Ingredienser
(dobbel oppskrift, ca. 8 personer)

1 kg lammekjøtt, forpart, benfritt (bog/nakke)
50 g smør

6 fedd hvitløk, finhakket
3 ss ingefær, revet
2 grønne chili, finhakket
2 løk, grovhakket

3 ss svarte valmuefrø, mortet/knust sammen med saltet
1 ts salt
1 ss spisskummen, mortet/malt
1 ts nellik, mortet/malt
2 stjerneanis, mortet/malt
1 ts muskat, malt

1 boks (400 g) tomat, grovhakket
vann, kraft

1 glass kikerter, 650 gram
1 boks spinat, 400 g
1 ts salt
2 ts sort pepper, grovmalt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *