Karameller

Karameller

Hjemmelaget KaramellerNam…, hvorfor har jeg ikke laget dette før? Det var utrolig godt og bedre enn alle karameller jeg noensinne har smakt.

Oppskriften har jeg fått av min gode venn Rune. Jeg blandet alle ingrediensene i en stor gryte. Blandingen eser ut og tar mye plass under kokingen, så en stor gryte er å foretrekke. Deretter lot jeg det koke i ca. en time. Ta dråpetesten for å se om røren er ferdig. Det kan noen ganger være vanskelig å se om det blir en dråpe så etter anbefaling fra Rune, tar jeg litt masse ned i vannglasset og venter 10 sekunder. Deretter tar jeg den opp og ruller en kule. Da vil massen være så fast som den vil bli etter normal avkjøling. Hvis den løser seg opp er ikke røren ferdig. For de som er mer proffe kan kan et termometer anbefales. Massen skal være mellom 115-118 grader celcius alt etter hvor faste en vil ha karamellene. Jeg tok den ferdige røren og helte den over et par rader med bakepapir som jeg hadde lagt på kjøkkenbenken. Når røren har stivnet litt, skjær så striper i den og sett den kaldt. Når den har stivnet er det bare å brekke den opp i små biter. Vi brukte matpapir til å rulle rundt hver karamell slik at de ikke klistrer seg sammen. Nam, nam, nam…. soleklart årets julefavoritt!

 

Ingredienser
5 dl fløte
3 dl sukker (270 gr)
50 gr smør
1,5 dl sirup
1 ss vaniljesukker

PREV

Lammegryte fra Godt Levert

NEXT

Muffins til barnebursdag

LEAVE A COMMENT