Kakemenn

Kakemenn

KakemennPå Vestlandet hvor jeg er oppvokst hadde vi aldri pepperkaker. Men vi hadde kakemenn. Julens store kakefavoritt. Lag gjerne deigen kvelden før og la den stå i kjøleskapet. Rør sammen avkjølt smør, sukker, melk og halvparten av hvetemelet. Tilsett hornsalt og mer mel til deigen er passe tykk. Kjevle ut deigen til den er ca 1/2 cm tykk. Jeg liker kakene tynne og sprø, så tynnes mulig deig er målet for meg. Trykk ut kakene med forskjellige former. Stek kakene på 180 grader i 8-10 minutter. Legg kakene over på en rist og la de avkjøle. Dekorer dem gjerne med konditorfarge.

Ingredienser:
100g smeltet smør, avkjølt
3 dl sukker
2 dl helmelk
1 ts hornsalt
1 l hvetemel

Post Tags:
PREV

Pesto

NEXT

Sjokoladekake i langpanne

LEAVE A COMMENT