Johans gluten- og melkefrie vafler

Johans gluten- og melkefrie vafler

Glutenfrie vafler og melkefrievafler

I familien Velten er det både gluten allergikere og noen med melkeallergi. Siden det er så populært med vafler i gapahuken når vi er på hytta, har de forskjelllige matintoleransene resultert i 3 forskjellige vaffelrører. Det blir mye styr! Johan som er selveste maestro når det gjelder matlaging har forsket på dette og kommet frem til en vaffelrøre som er tilpasset alle. Vi som ikke har noen form for matintoleranse synes vaffelrøren som Johan har kommet frem til er den aller beste. Spesielt staselig er det med svigermors aller siste investering som er et traktor vaffeljern samt nyrørte blåbær som er plukket i skogen rett bak hytta for en times tid siden. Det er på tide å dele den skjulte skatten av en oppskrift med flere som har allergikere i familien!

Visp sammen egg, vann, soyafløte og sukker. Sikt alle pulver ned i bollen og visp det hele godt sammen. Til slutt vispes inn balsamico og smeltet, avkjølt margarin.

Visp opp røra for hver gang du tar en ny øse til steking.

Denne røra gir 11 traktor-vafler, noe som tilsvarer 18 vanlige vaffelhjerter.

Ingredienser
3 egg
4,5 dl vann
1,5 dl soyafløte
1,5 dl sukker

4,5 dl mandelmel
3 dl potetmel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ts kardemomme
1 klype salt

0,7 dl margarin
1 ss balsamico

Post Tags:
PREV

Blåbærsaft

NEXT

Sheperd`s Pie

LEAVE A COMMENT