Hummus

Hummus oppskriftHummus er en kikertpuré som er mye brukt i Midtøsten. Det er veldig godt å bruke som tilbehør til middagen isteden for ris eller poteter, og som dip til grønnsaker eller brød.

Denne hummusen smaker så mye bedre enn den man får kjøpt i butikken. Har du en food prosessor tar det kun noen få minutter å lage den. Man kan bruke både ferdig kokte kikerter på boks eller erter som man har bløtlagt og kokt selv. Det smaker litt bedre med de man koker selv, men da må man bløtlegge ertene kvelden før og koke dem i et par timer før man skal bruke dem. Det er ikke alltid jeg klarer å planlegge like godt, så jeg ender ofte opp med å bruke ferdige kikerter på boks.

Start med å finne frem food prosessoren og ha i tahini og sitronsaft. Jeg er i skrivende stund på hytta og her har de ikke tahini på butikken, så jeg lagde den likeså godt selv. Da ristet jeg 250 g sesamfrø i panna, hadde den over i food prosessoren og tilsatte et par spiseskjeer rapsolje og en klype med salt. Jeg lagde også en hummus variant uten tahini, og det var et par middagsgjester som foretrakk denne varianten. Ha i resten av ingrediensene og kjør til en glatt masse. Ønsker du massen superglatt, så fjern skallet på kikertene. Det er litt jobb og utgjør ikke den store froskjellen, så jeg pleier ikke å gjøre det. Juster med vann og smak til med salt.

1/2 sitron
60 ml tahini
250 g kokte kikerter
1 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2-3 ss vann
smak til med salt
en liten dæsj paprika og olivenolje på toppen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *