Hjemmelaget pasta

Hjemmelaget pasta Hver gang jeg drar med meg en ny maskin hjem til kjøkkenet lurer jeg på om det er en maskin som kommer til å samle støv. Etter å ha prøvd meg på hjemmelaget pasta er jeg overbevist om at jeg kommer til å bruke pastamaskinen. Om ikke hyppig så hvertfall en gang i blant. Pasta var veldig gøy å lage, tok ikke lang tid og ingrediensene var få – mel og egg. Hele familien ble involvert og som ofte når det er noe mekanisk eller av en viss teknisk karakter viser mannen i huset også interesse. Jeg leser det er litt diskusjon hvorvidt man skal bruke durumhvete eller hvetemel, så jeg lagde en deig med hvetemel og en deig med durumhvete. Jeg synes ikke det gjorde noe utslag på om deigen var noe enklere å jobbe med eller vanskelig å bearbeide i pastamaskinen. Etter pastaen var kokt synes jeg pastaen med durumhvete smakte ørlitegrann bedre og hadde også litt mer tyggemotstand.

Pasta til 4 personer (to store og to små):
150 gram hvetemel tipo 00
50 gram durumhvete
2 egg

Sikt mel i en haug på kjøkkenbenken. Lag en grop i melet og hell eggene i gropen. Rør eggene inn i melet med en gaffel, rør til alt er blandet godt og start så å kna deigen. Er deigen for tørr så spe med litt vann, er deigen for klissete så bruk litt ekstra mel. Kna godt og lenge. Jeg fant en fin “elteteknikk” på denne videoen som jeg brukte:


Pakk pastadeigen inn i clingfilm og legg den en halvtime i kjøleskapet før du begynner å bearbeide den i pastamaskinen. Kok den ferske pastaen i 2 minutter.

Her var også en fin film om pastalaging som i tillegg sier noe om hvordan man tørker og oppbevarer pastaen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *