Gulrotkake

Gulrotkake

GulrotkakeI dag er det Olabilløp ute i gata og jeg har tilbudt meg å lage en kake for anledningen. Jeg husker å ha smakt en knallgod gulrotkake hos min gode nabo Laila, så jeg tok turen over for å snoke i oppskriftene hennes.

Start med å røre sammen sukker og olje, eggene røres i ett og ett om gangen og det hele piskes til blandingen blir lys og smidig. Mel, vaniljesukker, bakepulver, salt og kanel siktes i deigen. Rør deigen sammen og ha i gulrøtter og hakka valnøtter. I oppskriften stod det 1 dl rosiner, men jeg utelot dette.

Røren helles i en smurt form, jeg brukte en form som er halvparten av en langpanne. Kaken stekes på 185 grader i ca. 1 time og 15 min.

For å lage glasuren blandes alle ingrediensene sammen til det blir en myk og smidig glasur. Når kaken er kald, smøres glasuren utover.

Ingredienser:
300 g brunt sukker
2 dl nøytral olje
4 egg
275 g mel
1 1/2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ts kanel
375 g revne gulrøtter
50 g valnøtter
(1 dl rosiner)

Osteglasur:
150 g Philadelfiaost
125 g smør (romtemperert)
250 g melis
1 ts vaniljesukker

Takk for god oppskrift, Laila!

Post Tags:
PREV

Sheperd`s Pie

NEXT

Stekt makrell

LEAVE A COMMENT