Frikassé av oksehøyrygg

Frikassé av oksehøyrygg

Frikassè av høyrygg

Det er søndag og jeg har et stykke høyrygg i kjøleskapet. Jeg tenker det blir til en frikasse…

Start med å skjære kjøttstykket i 2 cm tykke skiver og ha det i en kjele med vann. Kok opp og skum godt av. Tilsett hel pepper og laurbær og la trekke på lav temperatur i ca. 2 timer til kjøttet er mørt. Skjær løken i skiver og surr den i smør til den er blank og myk. Tilsett sellerirot i terninger og surr videre. Ha i hvetemel og bland godt. Spe med den varme kokekraften under omrøring. Tilsett kremfløten og spe til en jevn saus som sitter på skjeen. Tilset hvitvinseddik og sukker, og smak til. Ha i finsnittet purre og kok i 2 minutter. Smak til med salt og pepper. Vend kjøttet i frikassèsausen og server med hakket persille.

 

Ingredienser:
ca. 0,6 kg høyrygg
1 liter vann
10 hele sorte pepperkorn
3 laurbærblad

4 løk
200 g sellerirot
50 g smør
6 dl kokekraft
2 dl kremfløte
1/2 dl hvitvinseddik
3 ss sukker
1 purre
salt og pepper
persille

PREV

Stekt makrell

NEXT

Stekt ris

LEAVE A COMMENT