Focaccia med Nigella frø

Focaccia med nigella frøJeg har lenge hatt noen Nigella frø liggende som jeg ikke har funnet noe bruksområde til. Helt til jeg kom over en focaccia oppskrift med Nigella frø. Smaken på frøene beskrives som en smak av løk, pepper og oregano som passer utmerket på focaccia.

Rør ut gjæren i lunket vann, pass på at vannet ikke er for varmt. Rør så ut honningen. Tilsett de øvrige ingrediensene og elt til en klissete deig. Hev deigen i min 30 min, den skal helst heves til dobbel størrelse, en time pleier å gjøre susen. Hvelv deigen over en langpanne kledd med bakepapir. Hvis deigen er veldig klissete, ha litt olivenolje over og dra deigen utover platen med en slikkepott. Gjerne etterhev i 20-40 min. Strø over flaksalt og nigella frø. Stek på varmluft i 220 grader i ca. 25 minutt.

Ingredienser
7 dl lunket vann
1/2 pk gjær
1 ss honning
450 gr. hvetemel
450 gr. durumhvete
1 ts salt
2 ss olivenolje

1 ts flaksalt
Nigella frø
olivenolje

Her er noen andre fine oppskrifter på focaccia:
Jamie Oliver
Nigella
BBC Food

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *