Fersk suppe à la Sollis

Fersk suppe à la Sollis

Denne oppskriften har jeg fått av min svigermor, som igjen har fått den av sin mor.

Ingrediensene her er beregnet til 12 personer. Kjøttet står og koker i timesvis og lager deilig kraft. Bruk både høyrygg og bibringe (kjøtt med og uten bein) slik at det blir masse god smak i suppa. Legg kjøttet i en stor gryte og fyll med vann til det dekker kjøttet. Kok kjøttet med litt salt og pepper, purreløk, gulrot og persilleblader. La koke i 2-3 timer, til kjøttet løsner fra beinet. Skum av underveis og sil tilslutt kraften og kast grønnsakene du har brukt til å koke kraft med. Skjær kjøttet opp i små terninger. Sett den silte kraften på kok igjen og ha i de nye grønnsakene. Kok først rotgrønnsakene og har i potetene noe senere. Kok da i ca. 20 minutter eller til grønnsakene er møre. 10 min før suppa er ferdig, ha i de oppkuttede terningene med kjøtt og evt farsebollene. Smak til med salt og pepper tilslutt, evt også en kjøttbuljong. Server med knasende godt flatbrød og kvitseidsmør. Mors hjemmelagede flatbrød fra Østerdalen er min favoritt.

Kraft og kjøtt:
5 kg høyrygg og bigringe (beregn ca 400g pr. person)
2 ss salt
pepper
1 purreløk
2 gulrøtter
en bunt bladpersille

Farseboller
1kg farse
Småkokes i vann med en buljong

Grønnsaker til selve suppa:
1,5 kg gulrøtter
1 stor sellerirot
2 små persillerot
1,3 kg poteter
1 kålrabi
1 purre

 

Post Tags:
PREV

Ostehorn

NEXT

Fyrstekake

WRITTEN BY:

LEAVE A COMMENT