Fastelavnsboller

Fastelavenbolle med rosa kremMed en 4 åring i hus blir det fastelavnsboller med rosa krem såklart. Dette er en bolleoppskrift med bakepulver som gjør deigen ekstra luftig.

Ingredienser:
75g smør
3 dl lettmelk
3/4 dl sukker
1 krm salt
2 ts kardemomme
1 egg
25 g gjær til søte deiger
ca 9 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Til pensling:
1 sammenpisket egg

Smelt smøret. Hell i melk og la blandingen bli fingervarm. Tilsett sukker, salt, kardemomme og egg. Smuldre gjæren i en bolle. Hell deigvæsken over og rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett mesteparten av melet blandet med bakepulveret. Arbeid det til en smidig deig. La den heve under et klede i ca 40 minutter. Legg deigen på melet bakebord og form til boller. La bollene heve på en plate kledd med bakepapir i 30 minutter. Skru ovnen på 225 grader. Pensle bollene med egg og stek dem i 8-10 minutter midt i ovnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *