En slags Tom Yam thaisuppe

TomYamJavel, Nina. Her kommer blogginnlegget du har ventet på. Håper ikke familien din har vært uten middag siden forrige blogginnlegg, for det er en stund siden. Dette er en veldig enkel og rask thaisuppe. Jeg har hentet inspirasjon fra Tom Yam suppen, men den originale Tom Yam suppen har mange ingredienser som jeg ikke alltid har tilgjenglig, så derfor har jeg en variant som jeg kan lage med ingredienser jeg som oftest har i skapet. Det er heller ikke kokkosmelk i den originale oppskriften, men jeg synes det er godt, så derfor bruker jeg det. Her er noen andre oppskrifter på Tom Yam suppe som er mer lik den originale: Guardian.co.uk

Vel…, her er min oppskrift:

1 pakke ukokte scampi
300 gram laks
1 boks kokkosmelk
1 lime
brekkbønner
1 paprika
Friskhakket koriander
1 ts Red Curry paste
rekeskrellkraft

Rekeskrellkraft
skrellet fra scampiene
5 dl vann
2 ss fiskesaus

Skrell scampi og pell ut strengen. Putt skrellet i en gryte med 5 dl vann og kok i ca 20 min.  Sil kraften og tilsett 2 ss fiskesaus i kraften. Varm opp wokpannen til ganske varmt, ha i olje og 1 ts med red curry paste. Surr dette litt og ha i kokkosmelk og kraften. Kok grønnsakene i et par minutt. Ha deretter i scampiene og laksen og la disse trekke i et par minutt. Smak til med lime og ha over frisk koriander tilslutt. Server gjerne med ris. Enjoy!

3 thoughts on “En slags Tom Yam thaisuppe

 1. Nina

  Hahahaha!!
  Vi sulter ikke her på Lambertseter 🙂
  Men, når Hilde skryter maten din opp i skyene, da……gleder jeg meg alltid til neste blogginnlegg 😉
  God helg, Kjersti!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *