Byggrynsgrøt

Byggrynsgrøt

Byggryn er en veldig gammel kornsort og produseres i stor skala her i Norge. Synd å tenke på at det meste går til dyrefor da byggryn sies å ha en rekke positive egenskaper, blant annet bedret tarmfunksjon. Jeg prøvde meg på en helt enkel grøt med få ingredienser, det smakte kjempegodt og jeg kommer til å lage den igjen. Jeg har sett flere oppskrifter av byggrynsgrøt med havregryn, det må jeg prøve neste gang. Grynene må bløtlegges over natten. Første gang jeg skulle lage grøten la jeg grynene i bløt og glemte dem. De lå i to døgn og da hadde de blitt kjempesure og måtte kastes. Legg altså byggrynene i bløt over natten og hell av bløtevannet. Kok opp melken og ha i grynene og la dem trekke i ca 45 minutt. Rør av og til og smak så til med salt.

Ingredienser
2 dl byggryn
1 l melk (hel eller lettmelk)
1/2 ts salt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *