Det er sensommer og butikkene bugner over med deilige grønnsaker. I dag er det blomkålen som skal få bli til suppe. Start med å gule sjalottløk og hvitløken i litt smør. Ha deretter i blomkålbukettene og la dem surre en liten stund. Tilsett så fløten, creme fraichè og kyllingkraften. La dette koke til blomkålen er mør og fin. Mens blomkålen koker fres litt bacon og lag gjerne krutonger til. Lag purè av blomkålen når den er ferdig kokt. Smak til med salt, pepper og saften fra en sitron.
Ingredienser
2 blomkål
2 mellomstore sjalottløk
1 ss smør
2 fedd hvitløk
3 dl matfløte
3 dl creme fraichè
2 dl kyllingfond
lettsaltet sideflesk
Den skal vi prøve. Veldig delikat bilde 🙂 nam nam
Så bra, du vet at dette er den andre kommentaren som har blitt postet på bloggen min??? Hehe…., så gøy!