Blåbærsorbet

BlåbærsorbetI skogen vår rett utenfor hytta var det i år veldig mye blåbær. På bærplukketur med en seksåring og en toåring blir ikke turen så veldig lang og vi plukket heller ikke så mye bær som jeg skulle ønske. Blåbærfangsten rakk akkurat til litt småspising på turen og en blåbærsorbet. Jeg brukte eggehviter i sorbeten slik at den skulle bli litt lekrere i fargen, og jeg liker også godt konsistensen det gir. Lag sukkerlake, kok opp vann og rør helt til alt sukkeret er løst opp. Mos bærene med en stavmikser og bland med avkjølt sukkerlake. Stivpisk eggehvitene og bland inn i blandingen. Sørg for at alt er kaldt (sett det gjerne litt i fryseren) før det helles i ismaskinen. Dette syntes svigermor var noe av det beste jeg har laget noensinne!

Ingredienser
3 dl vann
1 dl sukker
2 dl blåbær
2 stivpiskede eggehviter

2 thoughts on “Blåbærsorbet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *