Blåbærsaft


BlåbærsaftForrige helg ble det søndagstur til Maridalen for litt bærplukking. Det var masse blåbær og ungene bestemte at vi skulle lage saft av bærene. Jeg har en saftkoker og det å lage saft med den er veldig enkelt. Nederste del fylles med vann, neste del er der hvor saften havner, øverste del er risten hvor jeg legger bær og sukker. Gryten står og koker i ca. 1,5 time og.., voilà! Saften er klar til å helles på flasker!

Ingredienser
800 g blåbær
300 g sukker

Blåbær og sukker legges lagvis i saftkokeren og må stå og dampe i minimum en halvtime. Kjøl raskt ned saften såpass at den kan helles på flasker ved å sette gryten ned i oppvaskkummen fyllt med kaldt vann. La lokket stå på slik at det kommer minst mulig bakterier i saften. Det er lurt å varme opp flaskene du skal ha saft i slik at du kan helle over lunken saft på flaskene uten at det er fare for at de sprekker.

Noen ganger kan det nesten være mer pes å desinfisere flaskene som skal brukes enn selve saftlagingen, men med en ølbrygger i hus går det ganske så lett. Vi brukte en flaskeskyller fylt med desinfiseringsvæsken StarSan som er å kjøpe i alle butikker som selger bryggeutstyr.

Desinfisering av flasker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *