Bestemors kanelsnurrer

Bestemors kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Mens store og små var på fisketur ble Bestemor igjen på hytta og laget kanelsnurrer. Da gjorde det ikke noe å komme tomhendt hjem fra fisketur… Oppskriften på disse kanelsnurrene lærte Bestemor av “tante Gunhild” når hun bodde i Stockholm på 70 tallet. Start med å blande det myke smøret inn i litt mel. Tilsett sukker, og gjæren som er løst opp i den kalde melken. Ha i resten av melet slik at det blir en passe deig. Legg deigen på bordet og del opp i fire deler. Kjevle ut en del og ta på mykt smør, strø på sukker og kanel. Rull sammen og skjær i biter. Putt hver enkelt bit i muffinsformer. Legg dem på stekeplate dekket med bakepapir. La dem heve til de er dobbelt så store. Stek på 220 grader i ca 15 minutt.

Ingredienser:
4 dl H-melk
300 gr mykt smør eller margarin
2 ss sukker
50 g gjær
Mel til passe konsistens på deigen

Smør, sukker og kanel til å strø over deigen når den er kjevlet ut.

PREV

Sommerlig potetsalat

NEXT

Krutonger

LEAVE A COMMENT