Aspargesrisotto à la Irene

AsbargesRisotto

Da er familien Velten samlet på hytta i julen, hele 14 stk. Alle sammen er relativt gode kokker, og jeg blir inspirert til å lage nye retter. I dag var det Irene & Peter sin tur til å lage middag og de lagde en deilig aspargesrisotto med kylling. Best å få den ut på bloggen med en gang slik at jeg kan lage den igjen når jeg kommer hjem.

Ingredienser:
1-2 rødløk
4 dl Arborioris
1,5 dl tørr hvitvin
2 bunter grønn asparges
ca 1,5 l vann
2 sp (klaret) smør
parmesan
salt & pepper
olivenolje

Slik gjør du:
Skrell asparges, kutt stilkene i biter og kok møre i saltet vann, mos med stavmikser. Spar toppene. Varm litt olivenolje, surr løken blank, tilsett ris, surr den blank, tilsett hvitvin. Tilsett aspargesbuljongen litt etter litt. Legg i aspargestoppene mot slutten av kokeprosessen (etter ca 30 min). Når risen er ferdig, tilsett smør, parmesan, pepper og evt mer salt.

PS: Irene pleier å servere den med scampi stekt i hvitløk, litt chilli med lime og persille over til slutt.

3 thoughts on “Aspargesrisotto à la Irene

    1. Villavelten

      Har ikke interessert meg for risotto tidligere jeg heller, men nye ting må prøves 🙂 Jeg googlet ganske mange oppskrifter før jeg turde å begi meg ut på det…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *