I dag skulle jeg egentlig lage fiskepinner, men var i det kreative hjørne, så endte opp med å lage en tempuradeig til torsken istede. Bland sammen alle ingrediensene til tempuradeigen i en bolle. Jeg tørket godt av torskefiletene som jeg tok opp av fryseren i går, slik at de ikke var så våte, og la dem litt i tempurarøren. Deretter brukte jeg en hullsleiv til å legge dem over i solsikkeoljen som var varmet opp til ca. 170 – 180 grader (takk for julegaven Tom, termometeret er i bruk hele tiden…) Fisken stekte i oljen til de ble gyllenbrune. NAM! Det ble en kjempehit her i huset. Jeg serverte fisken med hjemmelaget potetmos og salatrester fra gårsdagens taco.
Tempuradeig
90 g mel
60 g maisenna
1 egg
3/4 dl fløte
1,5 dl vann
3 ts bakepulver
salt og pepper
Solsikkeolje til fritering
5-6 torskefileter
Noen tips til fritering
- Temperatur er nøkkelen til vellykket fritering. Er ikke oljen varm nok, blir ikke frityren sprø (ca. 170 -180 grader).
- Legg det som er ferdig rett over på papir slik at fettet blir samlet opp. Hvis det du friterer blir liggende i frityrfett etter at de er ferdige blir de heller ikke sprø.
Det var spennende og kreativt 🙂
Ja, ikke sant? Godt var det også 🙂