Hel kylling i leirgryte

Hel kylling i leirgryte

HelKyllingI kjelleren på hytta fant jeg en gammel leirgryte og tenkte at den må prøves. Jeg vasket den og tok den med hjem. Har surfet litt og funnet endel forskjellige oppskrifter og endte opp med en blanding av dem alle og siden det er søndag i dag hadde jeg kun til rådighet det som var i kjøleskapet. Kyllingen som ble tatt opp fra fryseren i går var på 1,6 kilo ble penslet med salt og pepper og en smørklatt på toppen. Kutt grønnsakene i passe store biter, hell over tomatene og legg kyllingen på toppen i leirgryta. Husk å ha leirgryta i kaldt vann en stund før den settes i ovnen. Sett leirgryta med alle ingrediensene oppi inn i kald stekeovn. Sett ovnen på 180 grader og stek i ca. 90 minutter. Bruk evt. steketermometer.

Ingredienser
1 hel kylling på ca. 1,5 kilo
8 mandelpoteter
3 gulrøtter
1 liten sellerirot
2 bokser hakka tomater
1 bund persilleblader

Post Tags:
PREV

Sjokoladekake i langpanne

NEXT

Pizzasaus

LEAVE A COMMENT